Over ons

Ko-bus streeft ernaar om op een zo professioneel mogelijke manier de cliënten te begeleiden, zonder uit het oog te verliezen dat het kind centraal staat.

Werkwijze

Hoe werken wij?

Bij Ko-bus werken we in kleine, vaste groepjes, met zoveel mogelijk dezelfde begeleider. Er is een sfeer van duidelijkheid en een positieve, liefdevolle benadering. Op de boerderij kunnen de cliënten bezig zijn met de dieren en de natuur en ook mogen ze klusjes doen. Daarnaast kunnen ze lekker spelen, koken of knutselen. Tijdens al deze activiteiten staat de hulpvraag van de cliënt centraal. Zo nu en dan worden er ook leuke uitjes georganiseerd, zoals een middagje bowlen of zwemmen. Voor de volwassen cliënten krijgt het dagprogramma op maat, steeds meer vorm.

Activiteiten

Door zoveel mogelijk verschillende activiteiten te organiseren, proberen we niet alleen aan te sluiten bij de mogelijkheden en interesses van de cliënten, maar bovenal bij de hulpvraag van de jongere. Om de ontwikkeling van de cliënten te stimuleren werken we daarom met doelen. Het werken aan de doelen combineren we met ontspanning en plezier.

Ouders en verzorgers

De ouders en verzorgers van de kinderen hebben bij ons een belangrijke inbreng. Als u op zoek bent naar een activiteit of bepaalde vorm van dagbesteding voor uw kind, gaan we altijd samen kijken of we dat kunnen bieden. Desnoods huren we er mensen voor in. Vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.