Over ons

Ko-bus streeft ernaar om op een zo professioneel mogelijke manier de cliënten te begeleiden, zonder uit het oog te verliezen dat het kind centraal staat.

Wie zijn wij

Evert en Rineke Koops zijn in 2005 gestart met het opvangen van kinderen in het autistische spectrum. Als ervaringsdeskundigen wilden zij deze kinderen en hun ouders ontlasten en een stimulans geven om zich verder te ontwikkelen. Vanuit het motto ‘Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen gaven en talenten’ gingen zij enthousiast aan de slag met deze opvang, toen nog aan huis. Dit toen nog naast hun eigen werk.

Ondertussen is er veel veranderd. Nog altijd zijn Evert en Rineke de bestuurders van Ko-Bus, zoals de opvang is gaan heten. Evert is manager over het geheel en Rineke regelt alles wat met de zorg heeft te maken.
In 2008 is de (hoofd)locatie aangekocht; de boerderij in Zeijerveen. Vanaf toen is het bedrijf en de naamsbekendheid van Ko-Bus hard gegroeid, want waar Evert en Rineke in 2005 met z’n beiden zijn begonnen is Ko-Bus ondertussen een bedrijf rond de 53 medewerkers. De locatie Zeijerveen is in 2019 herbouwt en voldoet aan de nieuwste bouwbesluiten en is energieneutraal . De locaties zijn in de loop van de jaren toegenomen. Op dit moment zijn er locaties in Assen en Bovensmilde .

Ondanks dat we zijn gegroeid hebben we wel altijd onze huiselijke sfeer behouden.